ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

Ο αριστερός βουλευτής που έδινε μέρος του μισθού του για το σχολείο της Ίμβρου και συκοφαντηθηκε

Ο πατριωτισμός δεν μπορεί να έχει κομματική ταυτότητα. Στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες κάποιοι έθεταν υπό αμφισβήτηση τον πατριωτισμό όσων συμπολιτών τους δήλωναν πίστη στις ιδέες της Αριστεράς. Οι “κατήγοροι” ήταν συνήθως υποκριτικά “πατριώτες” που κάθονταν προσοχή στην ανάκρουση του Εθνικού ΄Υμνου, πήγαιναν κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, αλλά ταυτόχρονα αρνούνταν να πληρώσουν τους φόρους τους, έτρεχαν πίσω από “αμόλυντους εθνικόφρονες” βουλευτές για να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο, έκαναν τα πάντα με ρουσφέτι και με τη λογική του “έχουμε κανά γνωστό” κι άλλα πολλά που δεν μπορούν να έχουν σχέση με τον πατριωτισμό.

Αφορμή για το σχόλιο η ιστορία ενός πρώην – πλέον – βουλευτή. Γιάννης Σταθάς το όνομά του. Πρόλαβε να εκλεγεί μία φορά στη Βοιωτία με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερη δεν υπήρξε γιατί ο κ. Σταθάς αποχώρησε μετά από το τρίτο μνημόνιο ακολουθώντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη ΛΑΕ. Δεν εξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Όλα αυτά έχουν μικρή σημασία. Το σημαντικό είναι ότι αυτός ο νέος άνθρωπος – μεταξύ άλλων – πρόσφερε μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για να λειτουργεί σχολείο στην Ίμβρο! Δεν γνωρίζουμε κανέναν “εθνικόφρονα” να το έχει πράξει.

Η απόφαση του Σταθά δεν άρεσε. Ειδικά στους …ψευδο-πατριώτες υποκριτές. Γι΄ αυτό και στην προεκλογική εκστρατεία του Σεπτεμβρίου ανέλαβαν να τον αποδομήσουν. Μεγάλη και έγκριτη εφημερίδα έγραψε ότι ο Γιάννης Σταθάς …διαδίδει ψευδώς ότι δίνει μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για το σχολείο της Ίμβρου.

Την απάντηση την έδωσε ο Σύλλογος Ιμβρίων με επιστολή του στην εφημερίδα. Στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας πληροφορήσουμε ότι ο κ. Σταθάς πράγματι δίνει από το έτος 2013 – όμως πολύ διακριτικά και χωρίς καμία τυμπανοκρουσία – μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου. Είχε ζητήσει μάλιστα από το Σύλλογό μας η χειρονομία του αυτή να μη δημοσιοποιηθεί – γεγονός που είχαμε σεβαστεί μέχρι τώρα. Διαβάζοντας το δημοσίευμά σας, ωστόσο, και αφού λάβαμε την άδειά του, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η δημοσιοποίηση του θέματος, καθόσον, προφανώς, η σεμνότητα έχει πάψει πλέον να αποτελεί αρετή για τα πολιτικά πράγματα αυτού του τόπου και εκλαμβάνεται ως αδυναμία”.  

Ο Γιάννης Σταθάς δεν εξελέγη βουλευτής στις εκλογές το Σεπτεμβρίου. Αλλά αυτό μάλλον δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα μας…Έτσι δεν είναι;

Έδινε και στον Ξενώνα της ΦΛΟΓΑΣ!

Όπως είναι φυσικό, το θέμα με την …αμφισβήτηση της προσφορας του πρώην βουλευτή Βοιωτίας – που κατάγεται και μένει στο Δίστομο – προς το σχολείο της Ίμβρου, έγινε θέμα και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Εκεί λοιπόν, στο FACEBOOK, αλιεύσαμε χθες το βράδυ παρέμβαση του πολιτικού και αμυντικού συντάκτη Λουκά Δημάκα  υπέρ του Σταθά.

Μάλιστα – παρά την πολιτική διαφορά που φαίνεται να έχουν για χειρισμούς σε τοπικά θέματα, ο επίσης από το μαρτυρικό Δίστομο δημοσιογράφος, αναδεικνύει άλλη μια κοινωνική προσφορά του πρώην βουλευτή, όχι πολύ γνώστη στο ευρύ κοινό:

Έδινε για καιρό αποδοχές του και στον Ξενώνα παιδιών με καρκίνο “η ΦΛΟΓΑ”!

Έγραψε λοιπόν:

“Παρά τις όποιες διαφορές για πολιτικές (τοπικές) υποθέσεις και χειρισμούς του Σταθά, πρέπει να καταθέσω δημόσια ότι ο Σταθας έδινε και πριν το 2013 και για αρκετό καιρό, το μισθό που δικαιούταν από την εργασία του, απευθείας στον ξενώνα παιδιών με καρκίνο Η ΦΛΟΓΑ. Αυτή είναι η αλήθεια, πέρα από το θέμα των δωρεών για την Ιμβρο που δεν έτυχε να γνωρίζω, παρόλο που έχω γράψει δεκάδες δημοσιεύματα για τα σχολεία της Ιμβρου!”

http://www.onalert.gr/stories/o-aristeros-vouleytis-pou-edine-meros-tou-misthou-tou-gia-to-sxoleio-tis-imvrou/45752