για την Αντίκυρα

Η Αντίκυρα, είναι παραθαλάσσιο χωριό του Νομού Βοιωτίας και αποτελεί δημοτική ενότητα του Καλλικρατικού δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με τρεις οικισμούς, τον οικισμό της Αντίκυρας, τον οικισμό του Αγίου Ισιδώρου και τον οικισμό της Αγίας Σωτήρας με συνολικό πληθυσμό 1.537 κατοίκους. Είναι γνωστή για τις ωραίες παραλίες της, κατοικείται από την πρώιμη ιστορική περίοδο και ταυτίζεται με την Φωκική πόλη Κυπάρισσος που αναφέρεται από τον Όμηρο.


Η Αντίκυρα αποτελεί τον τρίτο «εταίρο» στον Καλλικρατικό δήμο μας και συνάμα το κέντρο του θερινού τουρισμού της περιοχής. Διαθέτει γραφικό λιμάνι, πεντακάθαρες παραλίες με γαλάζια σημαία και έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης τουριστικού ενδιαφέροντος.


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

-Ανάπλαση παραλιακού μετώπου και λιμανιού Αντίκυρας και αναβάθμιση φωτισμού.

-Ένωση παραλίας από Άγιο Νικόλαο μέχρι την Αντίκυρα.

-Εξωραϊσμός παραλίας και λιμανιού Αγίου Ισιδώρου.

-Παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους ιδιώτες για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων της κοινότητας με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών και ψυχαγωγικών υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν.

-Προβολή και διαφήμιση της Αντίκυρας κάτω από το γενικότερο τουριστικό πλαίσιο προβολής του δήμου.

-Αξιοποίηση των σχολών και των εγκαταστάσεων του ΟΑΕΔ.

-Ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Αντίκυρας.

-Αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης.

-Ολοκλήρωση σκοπευτηρίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη θέση «Κεφαλή»

-Ολοκλήρωση έργων στο δημοτικό ποδοσφαιρικό γήπεδο Αντίκυρας (κερκίδες και φωτισμός)

-Διερεύνηση δημιουργίας υδατοδρομίου και ένταξής του στον ήδη εγκριθέντα κατάλογο 37 υδατοδρομίων της χώρας ανοίγοντας ταυτόχρονα μια νέα τεράστια προοπτική δικτύωσης του δήμου και δημιουργίας νέων υπηρεσιών και θέσεων εργασίας.

-Διερεύνηση δημιουργίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αντίκυρας με το Κιάτο όπου τερματίζει σήμερα η γραμμή του Προαστιακού των Αθηνών.