για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού λειτουργεί αδιάκοπα από το 1976 σε υψόμετρο 1.640 έως 2.260 μέτρων. Είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας διαθέτοντας 23 πίστες (ορισμένες από τις οποίες πιστοποιημένες από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας F.I.S. για διεξαγωγή αγώνων) συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων για όλα τα επίπεδα ικανότητας και σε όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα το αρτιότερο και πιο σύγχρονο τεχνολογικά χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, ισάξιο με ανάλογα του εξωτερικού.


Πάγια και διαρκή θέση των Ενεργών-Δημοτών είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διοίκησης του Κέντρου με ουσιαστικότερη συμμετοχή και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαρκής αναβάθμιση των υποδομών του, η στελέχωση του με τους καλύτερους, η αναβάθμιση της ποιότητας και της ποικιλίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η παράταση της λειτουργίας του με επιπλέον δραστηριότητες και σπορ.


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

-Σωστή συντήρηση των υποδομών του Χ.Κ. και του οδικού άξονα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

-Η σωστή και συνεχής προβολή και διαφήμισή του Χ.Κ. και των τοπικών κοινοτήτων με έμφαση των μοναδικών χαρακτηριστικών και υποδομών κάθε κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Προβολή και διαφήμιση με όλα και σε όλα τα μέσα καθώς και συμμετοχή/εκπροσώπηση στις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και Αθλητισμού.

-Στοχευμένη προβολή του Χ.Κ. και συνέργειες με χώρες του εξωτερικού που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα «νέο ρεύμα» επισκεψιμότητας, κυρίως τις καθημερινές, διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο τοπίο λειτουργίας του Κέντρου και των επιχειρήσεων της περιοχής.

-Λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου και τους θερινούς μήνες σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ για δημιουργία events πεζοπορίας, mountain bikes κλπ.

-Δημιουργία ειδικών ελεγχόμενων χώρων άθλησης, δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας στο βουνό και σε χαμηλότερο υψόμετρο με σκοπό την δημιουργία «κίνησης» όλο το έτος που θα προκαλούσε αύξηση του τουρισμού, τόνωση και συντήρηση της τοπικής οικονομίας και το καλοκαίρι.

-Δημιουργία υποδομών για την συλλογή μέρους του υδροποιούμενου όγκου του χιονιού που βρίσκεται στις πίστες χιονοδρομίας με σκοπό την εκμετάλλευσή του για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας της περιοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και την τροφοδότηση με νερό ειδικών κανονιών χιονιού του Χ.Κ τον χειμώνα.

-Αγορά «κανονιών» χιονιού για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου σε περιόδους που δεν υπάρχει ικανή χιονόστρωση για χιονοδρομίες και αγώνες.

-Ενεργειακή αυτονομία Χιονοδρομικού με κατασκευή ανεμογεννήτριας.

-Δημιουργία επιπλέον χώρων στάθμευσης.

-Δημιουργία υποδομής και εφαρμογών πληροφορικής για την άμεση πληροφόρηση του κοινού για την λειτουργία του Χ.Κ. και του καιρού μέσα από το Ίντερνετ και μέσα από δημόσιες οθόνες ενημέρωσης που θα εγκατασταθούν σε όλη την περιοχή και το εγγύς οδικό δίκτυο.

-Δυνατότητα αγοράς και έκδοσης online εισιτηρίων εισόδου και χρήσης εξοπλισμού του Χ.Κ. απ’ ευθείας από τον επισκέπτη, από τουριστικά γραφεία και καταλύματα μέσω ειδικής πλατφόρμας από το Ίντερνετ, μέσω προσωπικών έξυπνων συσκευών (Η/Υ, smartphone, κλπ) καθώς και δημόσιων περιπτέρων τύπου «ATM».