Ποιός Είμαι

istathas2

 

δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η επόμενη 4ετία, ανήκει στην πρόοδο και τους Ενεργούς Δημότες του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας-Στειρίου!

Γεννήθηκα στο Δίστομο το 1975 από αγροτική οικογένεια, μεγάλωσα και ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο του Διστόμου.

Ξεκίνησα να εργάζομαι αμέσως μετά την απόλυσή μου από τον Ελληνικό Στρατό το 1996, στο «Αλουμίνιον της Ελλάδος» ως Βιομηχανικός Εργάτης Παραγωγής σε βάρδιες και παραμένω στην ίδια θέση έως και σήμερα.

Από το 2006 και παράλληλα με την εργασία μου, εισήλθα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο απ’ όπου και έλαβα πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών το 2012 και είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδος.

Αγαπώ τον τόπο μου και μέχρι σήμερα έχω συμβάλει στην δημιουργία και διοίκηση πολλών συλλόγων και αθλητικών σωματείων και είμαι πάντα παρών σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης και προβολής του τόπου μου.

Μάχομαι από τα πρώτα μου χρόνια ως εργαζόμενος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχω πρωτοστατήσει σε διεκδικήσεις δικαιωμάτων ως Πρόεδρος και Γραμματέας του «Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς» και του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ» των εργαζομένων στο «Αλουμίνιον της Ελλάδος».

Μετέφερα τους αγώνες μου στα βουλευτικά έδρανα το 2012 λαμβάνοντας τον υψηλότερο αριθμό ψήφων σε όλο τον νομό Βοιωτίας και επανεξελέγην Βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015 με αντίστοιχο ρεκόρ ψήφων.

Από την κεντρική πολιτική σκηνή, ως βουλευτής, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια και υπερασπίστηκα τα συμφέροντα των πολιτών χωρίς να λογαριάσω το πολιτικό κόστος. Ως συνδικαλιστής, αγωνίστηκα και συνεχίζω να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων. Ως απλός πολίτης, δίνω καθημερινά τον αγώνα μου για την βελτίωση της καθημερινότητας με ποιότητα ζωής για το σύνολο των συμπολιτών μας.

Παρατηρώντας τις εξελίξεις και την πορεία των πραγμάτων στον νέο Καλλικρατικό Δήμο μας, προβληματίστηκα αρκετά για την σημερινή του εικόνα, τις υποδομές του, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και κυρίως για το μέλλον του, το μέλλον των κοινοτήτων, της νεολαίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των γονέων μας και των παιδιών μας!

Αν και πρέπει να αναγνωρίσω ότι έγιναν σπουδαίες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια από κάθε δημοτική αρχή για την λειτουργία της νέας αυτής κοινωνικής δομής, θεωρώ ότι δεν καταφέραμε να φτάσουμε τον αρχικό στόχο μας, έτσι άρχισαν να παρουσιάζονται ρωγμές σε επίπεδο διοίκησης αλλά και στον κοινωνικό ιστό.

Αυτό το στοίχημα όμως δεν πρέπει να χαθεί!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η επόμενη 4ετία, ανήκει στην πρόοδο και τους Ενεργούς Δημότες του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και Στειρίου!

Οι προκλήσεις είναι εδώ και μας περιμένουν. Ελάτε να ενώσουμε αποτελεσματικά τις δυνάμεις μας για να αξιοποιήσουμε μαζί τα μοναδικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας, την ιστορία του, την γεωγραφική του θέση, την αγροκτηνοτροφική του παραγωγή, την καθ’ όλο το έτος πολυδιάστατη τουριστική προοπτική του, τα βουνά του, τις θάλασσες και τους ανέμους του, τις άπειρες ευκαιρίες για ανάπτυξη, την ευρωπαϊκή του αλλά και παγκόσμια εικόνα του και να τον καταστήσουμε σύγχρονο, αυτάρκη, προοδευτικό και παράδειγμα για άλλους, κληροδοτώντας στις επόμενες γενιές, νέες και ισχυρές δυνατότητες διαβίωσης, ανάπτυξης και πορείας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ